Pompe de Caldura ALFA CLIMA 11,7- 75 kw

  Pompele de caldura apa-apa    

 Pompele de caldura apa-apa utilizeaza energia solara inmagazinata de apa din pânza freatica, sau mai rar de apa din râuri  sau lacuri, la incalzirea cladirilor si la prepararea apei calde menajere. Dintre toate tipurile de pompe de caldura, la momentul de fata, acestea dispun de cele mai bune randamente, avind valori COP intre 5,5- 6,1. 

More details


0,00RON tax incl.

Pompele de caldura apa-apa utilizeaza energia solara inmagazinata de apa din panza freatica, sau mai rar , de apa din rauri  sau lacuri, la incalzirea cladirilor si la prepararea apei calde menajere. Dintre toate tipurile de pompe de caldura, in momentul de fata, acestea dispun de cele mai bune randamente, avind valori COP intre 5,5- 6,1. In cazul utilizarii pompelor de caldura apa-apa trebuie analizata cu mare atentie atat compozitia cat si cantitatea apei ce o avem la dispozitie. In cazul apelor murdare sau necorespunzatoare din punct de vedere al compozitiei, se va folosi un schimbator de caldura auxiliar sau  un rezervor separator de gaze.

         Pentru implementarea acestui sistem avem nevoie de doua puturi. Unul va fi sursa de apa, iar celalalt put va fi folosit la deversarea apei din pompa de caldura. Din experienta se constata, ca acolo unde gasim cantitatea de apa cu destula usurinta, acolo avem probleme cu deversarea ei, din cauza nivelelor ridicate a apei din sol. Distanta minima dintre putul de sursa si putul de deversare trebuie sa fie de cel putin 10 m, dar se recomanda o distanta de 15m.

          La acest sistem se pot folosi si fintini sapate, deja existente. La forarea puturilor trebuie avuta mare grija ca apa scoasa dintr-un strat freatic sa ajunga inapoi in acelasi strat. Nu se poate amesteca apa din diferite straturi freatice.No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

Cart  

No products

Shipping 0,00RON
Total 0,00RON

Cart Check out

Specials

No specials at this time