POMPE DE CALDURA APA -APA Sunt 6 produse.

POMPE DE CALDURA  APA -APA
Pompele de caldura apa-apa

Pompele de caldura apa-apa utilizeaza energia solara inmagazinata de apa din pânza freatica, sau mai rar de apa din râuri sau lacuri, la incalzirea cladirilor si la prepararea apei calde menajere. Dintre toate tipurile de pompe de caldura, la momentul de fata, acestea dispun de cele mai bune randamente, avind valori COP intre 5,5- 6,1. In cazul utilizarii pompelor de caldura apa-apa trebuie analizata cu mare atentie atat commpozitia cat si cantitatea apei ce o avem la dispozitie. In cazul apelor murdare sau necorespunzatoare din punct de vedere al compozitiei, se va folosi un schimbator de caldura auxiliar sau si un rezervor separator de gaze.
Pentru implementarea acestui sistem avem nevoie de doua puturi. Unul va fi sursa de apa, iar celalat put va fi folosit la deversarea apei din pompa de caldura. Din experienta se constata, ca acolo unde gasim cantitatea de apa cu destula usurinta, acolo avem probleme cu deversarea ei, din cauza nivelelor ridicate a apei din sol. In aceste cazuri suntem nevoiti sa foram mai multe puturi de mai mica adincime pentru a se putea deversa cantitatea de apa folosita de pompa de caldura. Distanta minima dintre putul sursa si putul de deversare trebuie sa fie de cel putin 10 m, dar se recomanda o distanta de 15m.
La acest sistem se pot folosi si fantani sapate, deja existente. La forarea puturilor trebuie avuta mare grija ca apa scoasa dintr-un strat freatic sa ajunga inapoi in acelasi strat. Nu se poate amesteca apa din diferite straturi freatice.

Coş  

Nici un produs

Livrare 0,00RON
Total 0,00RON

Coş Plăteşte

Reduceri

Nu există reduceri în acest moment